Seco app som visar datavisualiseringar

Seco Tools

Genom att visualisera data skapar vi möjlighet att tidigt i processen identifiera och förhindra överproduktion, onödig energianvändning och CO₂e-utsläpp samt stödjer återvinning.

En lösning för beslutsstöd

Seco är en av världens största leverantör av verktyg och lösningar för fräsning, svarvning, hålbearbetning och hållande verktyg. Seco utvecklar och levererar den teknik, processer och support som tillverkare behöver för att maximera sin produktivitet och lönsamhet.

Seco har sitt huvudkontor i Fagersta, Sverige och finns representerade i mer än 75 länder med ca 4100 medarbetare. 

 

Mindflowers uppdrag:

Utmaning

För att komma närmare Industri 4.0 behöver SECO full spårbarhet inom  produktionen och allt som tillverkas. Man vill göra en digital tvilling av alla produkter SECO producerar, samt dess maskiner som gör produkterna. Man vill tillgängliggöra komplexa data för operatörer och stärka deras möjligheter att tillgodogöra sig information för att ställa diagnos och felsöka prediktivt. Seco behöver gå från reaktiv processkontroll mot ett mer prediktivt förhållningssätt genom produktens hela livscykel. Då uppnås mer precisa toleranser, minskade ledtider, högre maskinutnyttjande, lägre energiförbrukning och lägre underhållskostnader. Vilket i sin tur ger våra kunder mervärde i flera plan.

Lösning

Genom att visualisera data skapar vi möjlighet att tidigt i processen identifiera och förhindra överproduktion, onödig energianvändning och CO₂e-utsläpp samt stödjer återvinningsprocessen. Med hjälp av visualisering i mobil, som AR och med hjälp av Hololens kan vi visa daglig/månatlig/årlig energi- och CO₂e-användning på maskin och produktnivå. 

Behöver du också hjälp att visualisera data för att skapa ett bra beslutsstöd i ditt miljöarbete? Hör av dig så berättar vi gärna mer. 

"Vi behöver gå från reaktiv processkontroll mot ett mer prediktivt förhållningssätt genom produktens hela livscykel. Då kan vi uppnå precisa toleranser, minskade ledtider, högre maskinutnyttjande, lägre energiförbrukning och lägre underhållskostnader"

- Micael Baudin, Senior Development Engineer på Seco Tools

Vill du veta mer?

Kontakta mig!

Fredrik Jakobsson

Fredrik Jakobsson

Produktägare

Urval av case

Seco Tools

Seco Tools

Genom att visualisera data skapar vi möjlighet att tidigt i processen identifiera och förhindra överproduktion, onödig energianvändning och CO₂e-utsläpp samt stödjer återvinning.

Hubbla

Hubbla

Upptäck din stads kultur, historia och konst med mobilappen Hubbla.