En realtidsupplevelse för kunder genom en AR & 3d-app

Backer Calseco

Customized foil heating solutions

Hur gör man det "osynliga" synligt?

Backer Calesco har i över 50 år specialiserat sig på applikationer för etsade folievärmare, idag erbjuder Backer Calesco det bredaste produktsortimentet av alla tillverkare av flexibla värmeelement över hela världen. Calesco ingår i NIBE Gruppen. 

 

Mindflowers uppdrag:

Utmaning

Hur kan man visa produkter på ett sätt som ger en aha-upplevelse?

Calescos produkter kan liknas vid värmeledande kretsar integrerade i en tunn böjlig plastfolie. En högteknologisk lösning med mycket "know-how" inbakad, men filmens yttre säger mycket lite om dess användbarhet för tillverkare och produktutvecklare. Man vill därför på Calesco visa exempel på lösningar där foliefilmen är en integrerad del av kundernas produkter.

Lösning

Vi tog fram två branschspecifika presentationer där 3D-animeringar och -illustrationer visade hur foliefilmen kan appliceras. För bilindustrin gjorde vi animerad film som visar hur folien exempelvis kan värma vindrutetorkarna, backspeglarna, tanken, sätena, strålkastarna och batteriet i en bil. För Life Science-segmentet gjorde vi en serie illustrationer där laboratorieutrustning och medicintekniska produkter temperaturregleras med Calescos produkter. Calesco använder presentationsmaterialet till exempel vid kundmöten, på webben, på mässor och för intern information.

"Genom att använda animerad 3D-grafik når vi våra kunder enklare, de förstår snabbare hur vi kan tillföra nytta till deras produkter. Grafiken gör att vi får något konkret, kundnära att diskutera kring vid ett kundmöte."

- Fredrik Andersson, Key Account Manager

Vill du veta mer?

Kontakta mig!

Staffan Andersson

Staffan Andersson

Produktägare

Urval av case

Seco Tools

Seco Tools

Genom att visualisera data skapar vi möjlighet att tidigt i processen identifiera och förhindra överproduktion, onödig energianvändning och CO₂e-utsläpp samt stödjer återvinning.

Hubbla

Hubbla

Upptäck din stads kultur, historia och konst med mobilappen Hubbla.