Flowocean

Flowocean

Innovative floating wind power

Innovative floating wind power

Flowocean has developed an innovative floating offshore wind power solution that we call FLOW.
Flowocean believe that FLOW can be used to produce clean energy to a growing population around the world without taking up any valuable land.

 

Mindflowers uppdrag:

Utmaning

Flytande vindkraft till havs är nytt och det finns endast ett fåtal lösningar i drift idag. Flowocean har under flera år utvecklat en innovativ lösning för flytande vindkraft som nu är redo att byggas i fullskala. Flowocean behövde mer inspirerande material än CAD-ritningar att visa upp och diskutera runt. Något som både motiverar myndigheter och energibolag att investera, och som tillfredställer tekniker ivriga att överblicka koncept, design och tekniska lösningar.

Lösning

Vi på Mindflower föreslog en AR-app. Med mobil eller surfplatta filmar Flowocean en markörbild, t.ex. en plansch eller ett visitkort med vindkraftverken. Kunden kan sedan röra sig 360° runt bilden och se en levande 3D-modell av vindkraftverken i autentisk havsmiljö. Med olika reglage kan kunden bl.a. se vad som händer om vindstyrkan tilltar eller vindriktningen ändras. Zoomar man in syns enskilda komponenter och vid utzoomning syns till slut en hel vindkraftspark. Tekniskt intresserade kan dyka ner under ytan och se substrukturer, ankarsystem och botten. Service till havs är dyrt och en bra servicelösning är därmed ett viktigt argument. Appen visar därför via en ikonklickning hur en bogserbåt enkelt hämtar vindkraftverken för service i hamn.

AR-appen är till enorm hjälp för oss. Vi kan visa vårt plug-and-koncept i en verklig, levande miljö. Appen bygger snabbt förståelse och gör diskussionerna efetråt mycket enklare. Vi har mötts av många aha-realtioner: är det så det fungerar!

 

- Cristoffer Kos, Business Developer Manager

Vill du veta mer?

Kontakta mig!

Fredrik Jakobsson

Fredrik Jakobsson

Produktägare

Urval av case

Seco Tools

Seco Tools

Genom att visualisera data skapar vi möjlighet att tidigt i processen identifiera och förhindra överproduktion, onödig energianvändning och CO₂e-utsläpp samt stödjer återvinning.

Hubbla

Hubbla

Upptäck din stads kultur, historia och konst med mobilappen Hubbla.