Hubbla applikation

Hubbla

Upplevelsebaserad och digital rundvandring

Följ med på en digital rundvandring bland silverskatter, arkitektur och historia

Hubblan innehåller teman från olika områden som historia, konst, litteratur, musik och arkitektur. Upplevelserna är gjorda som AR (= augmented reality), film, ljud eller bild

 

Mindflowers uppdrag:

Utmaning

Hur lockar man barn och unga att upptäcka kulturarv på ett roligt och aktivt sätt? 

Kan vi få barn att aktivera sig utomhus samtidigt som man får lära sig något och på ett sätt de är vana med?

Kan vi dessutom få barn och familjer att aktivera sig tillsammans och kanske hjälpa till att skapa och utöka innehållet?

Lösning

Tillsamman med Region Västmanland har vi utvecklat en app för de som är intresserade och nyfikna på kultur, historia och konst i Västmanland. Vid olika geografiska punkter kommer användaren att kunna uppleva innehåll av film, bilder, ljud samt AR (augmented reality) som berättar om historiska händelser, visar bilder från äldre tider och miljöer samt framför nyskapad konst i form av AR. Appen är primärt riktad till barn och unga med familjer, med en förhoppning om att den ska uppskattas av alla åldrar.

Utvecklingen av appen är en del i projektet Kulturarvsberättarna som finansieras av Region Västmanland samt Statens kulturråd.

Det finns ingen begränsning till Region Västmanland, denna app är fullt utbyggbar för hela landet. Med hjälp av ett intuitivt administratörsgränssnitt kan användare att lägga upp egna upplevelser.

Se mer när Karin Engström och Fredrik Jakobsson berättar mer om appen

Nätverksträff för immersiva medier 9-10 november, 2022
Karin Engström, Kulturutveckling Region Västmanland
Fredrik Jakobsson, Mindflower AB
När man tröttnat på det som finns på webben och verkligheten inte säger så mycket alls, när alla skyltar lyser med sin frånvaro, då får det bli något helt annat, en mobilapp! Kulturappen Hubbla vänder sig till barn, unga, familjer och andra som vill uppleva kultur i kortare format vid olika geografiska punkter. Där kan man upptäcka saker som berättar om hur det var förr, vad som händer idag och som även visar upp nyskapad digital konst. Upplevelserna kan vara gjorda som AR, film, bild eller ljud.

Man kan också bidra med eget innehåll till Hubbla.

Vill du veta mer?

Kontakta mig!

Fredrik Jakobsson

Fredrik Jakobsson

Produktägare

Urval av case

Hubbla

Hubbla

Upptäck din stads kultur, historia och konst med mobilappen Hubbla.

ABB Service-me

ABB Service-me

Lösningen som göra att felrapportering fungerar snabbt, enkelt och korrekt!

Metso:Outotec

Metso:Outotec

Förvaltning och nyutveckling av en stor och avancerad applikationsportfölj