Hur mår dina medarbetare?

Hur mår dina medarbetare?

Addera fakta till din magkänsla!

De flesta av oss har nog sett hur resultaten kan variera även om förutsättningarna upplevs likartade. Just frågan "Vad gör vissa team bättre än andra?" intresserade grundaren till Prindit, Stefan Cedergren, så till den grad att det blev kärnan i hans doktorsavhandling för 10 år sedan. I takt med att kunskapen växte förstod han att han ville dela med sig av detta till resten av världen. Tillsammans med ett team forskare på RISE SICS i Västerås föddes Prindit. Sedan 1 september ägs Prindit av Mindflower. 

Baserat på 30 års forskning vet vi nu vad som ska mätas och vilka åtgärder som behövs för att skapa hälsosamma och produktiva team. Genom att identifiera relationer mellan faktorer som påverkar vår arbetssituation utvecklar vi insikter som gör dig och din organisation effektivare. Nu kan vi mäta och analysera dessa förhållanden med våra kunder och hittar ofta att resultaten skiljer sig radikalt mellan olika team även om förutsättningarna uppfattas lika. 

Med Prindit kan du identifiera och analysera de aktuella förhållandena i ditt team, och vi gör det vecka efter vecka. Genom analysen kan du leda ditt team till att bli mer välmående och öka produktiviteten! 

Terese Jansson, operativ chef på Prindit berättar: 

- Med Prindit som verktyg vill vi utmana traditionella perspektiv och utveckla arbetsplatser över hela världen till att bli glada, produktiva och innovativa platser med engagerade medarbetare. Genom att skapa nya sätt att arbeta med kontinuerliga förbättringar som engagerar varje anställd, underlättar vi positiva förändringar i organisationer. 

Under hösten har Mindflower själva gjort sin första mätning med Prindit. Vi ser en otrolig möjlighet att stärka och utveckla vårt team och kommer att arbeta med kontinuerliga mätningar, säger Jasper Sundh VD på Mindflower. Prindit är ett demokratiskt verktyg som främjar att arbeta tillsammans på ett innovativt och engagerande sätt. Verktyget har redan fått stor uppskattning i vår egen organisation. 

I veckan som gick anordnade Mindflower och Prindit tillsammans en VIP-lunch för att prata om hur du utifrån forskning och fakta kan navigera i din verksamhet och med det öka välmåendet, innovationskraften och produktiviteten. I en värld av krigsoro, hybridarbete och lågkonjunktur är ämnet viktigare än någonsin.  

Hur ser då 2023 ut? Terese bjuder på sina tre spaningar i ämnet ledarskapsutveckling: 
 
💡 80 % av beslutsfattande/chefer kan inte identifiera orsaken till utmaningar de har i sin verksamhet. Detta medför att de sätter till åtgärder som inte ger rätt effekt.  
 
💡 Många företag har svårt att hitta balans i verksamheten mellan välmående, innovation och produktivitet. Oftast väljer man att gasa utan att tänka efter om det är rätt, vilket då medför att man tappar kraft i nytänkande och människors välmående.  
 
💡 Fragmentering är den faktor som sticker ut mest negativt i alla branscher.   

Är du nyfiken på att veta mer om hur du kan addera fakta till din magkänsla läs mer på www.prindit.com eller kontakta Terese Jansson på terese@prindit.com