Välkommen Nils-Olof 'Nisse' Bengtsson - ny systemutvecklare på Mindflower

Nisse är glad att han börjar på Mindflower

Välkommen Nils-Olof 'Nisse' Bengtsson - ny systemutvecklare på Mindflower

Nisse tycker om att skapa anpassade lösningar som ger stor kundnytta

Mer om Nils-Olof

Nils-Olof har en bakgrund som utvecklare sedan 2001 och har till största delen arbetat med system och anpassningar för Facility Management. Sedan 4 år tillbaka har han arbetat hos Symetri, i ett team för produkt-utveckling av en programvara för byggbranschen (AEC).
 
Från tidigare jobb har Nils-Olof erfarenhet av olika backend-integrationer, bl.a med utbyte av data via Web-tjänster och SQL-databaser. Det har även inneburit arbete med utveckling av desktop/web-applikationer och rapport-verktyg för aggregering och redovisning av verksamhetsdata. Systemen har främst utvecklats med Microsoft-produkter som .Net, SQL, Reporting Services men även andra tekniker som ex.vis Apache Hadoop och Solr.
 

Varför blev det Mindflower?

Jag känner sedan tidigare några anställda hos Mindflower, och de har förmedlat en fin bild av bolaget. Det kommer bli kul att jobba ihop med dem och att lära känna andra nya kollegor. Förhoppningen är att kunna utveckla mig själv genom att få jobba med lite andra branscher och de utmaningar som finns där.

 

Vad lockar dig med systemutveckling?

Det är kul att ta fram lösningar och sedan se hur resultatet används och skapar nytta. Intresset för datorer och utveckling började i ungdomen med första hemdatorn.
 

Vad gör du på din fritid?

På fritiden aktiverar jag mig med Mountainbike, och har även motorcyklar som hobby, där det kan bli körning både på vägen och vid sidan av vägen. Foto, musik och socialdans som Bugg och Fox är också intressen.