Från Tyskland till Sverige, varmt välkommen Peter!

Från Tyskland till Sverige, varmt välkommen Peter!

Mer om Peter

Peter är en engagerad person med en passion för teknik och utveckling. Han är född vid den österrikiska gränsen i Alperna, närmare bestämt i Immenstadt. Vid nio års ålder flyttade han till Sverige och bosatte sig i Svenljunga. Han trivdes bra i Sverige men efter utbildningen ville han prova vingarna i Tyskland. Nu är han tillbaka i Sverige och vi är så glada att han valt att ansluta till team Mindflower.

Varför Mindflower?

Jag blev tipsad om Mindflower. När jag bestämde mig för att flytta hem till mina föräldrar i Sverige och övervägde min nästa karriärsteg, var Västerås den stad som kändes precis lagom för mig. Jag var imponerad av jobbmöjligheterna på Mindflowers hemsida och insåg att det var den rätta platsen för mig. 

Varför en roll som systemutvecklare?

Jag har alltid haft en passion för att ta isär och förstå hur saker fungerar. Det började med motorer och bilar och ledde till min fascination för datorspel. Med tiden väcktes min önskan att inte bara spela spel, utan också att förbättra och bygga egna saker. En dag visade en bekant mig kodningens magi, och från det ögonblicket var jag fast. Jag började tidigt med att experimentera och bygga mina egna spel. Min utbildning inom spelutveckling på gymnasiet i Borås var bara början. År 2014 fortsatte jag min utbildning på YRGO i Göteborg och fortsatte att fördjupa mig inom spelutveckling. Under min tid på YRGO fick jag också möjlighet att göra praktik på Volvo Cars, där jag arbetade som VR- och AR-utvecklare. Jag insåg att för att bli en mångsidig utvecklare behövde jag utvidga mina kunskaper inom både frontend och backend-utveckling, så jag valde att fortsätta mina studier inom Javautveckling på samma skola tillsammans med två nära kollegor. 

På fritiden?

Mitt intresse sträcker sig även till min fritid. Jag tillbringar större delen av min lediga tid med att spela spel och utveckla egna Android-applikationer. Dessutom älskar jag att bygga och modifiera tekniska prylar. Just nu håller jag på med ett projekt där jag konstruerar en bilradio med pekskärm och arbetar även på en motorcykel. Gitarrspelandet är en annan av mina passioner, och jag njuter av att spela rockmusik på egen hand. Historia har alltid fascinerat mig, särskilt den industriella revolutionen, och jag spenderar gärna tid på att utforska detta ämne när jag har tid över.