En tydlig hållbarhetsstrategi ger konkurrensfördelar – trots det saknar småföretag plan för hållbahetsarbete

Miljö

En tydlig hållbarhetsstrategi ger konkurrensfördelar – trots det saknar småföretag plan för hållbahetsarbete

På Mindflower ligger vi i framkant med vårt hållbarhetsarbete och är aktiva med att omvärldsspana senaste nytt kring hållbarhet.

Enligt en undersökning som mjukvaruleverantören Visma låtit göra bland drygt 1300 småföretag, svarade endast 29% ”ja” på frågan om företaget har en plan/strategi för hållbarhet medan hela 45% svarade att de inte hade någon plan eller strategi för hållbarhetsarbetet och att de inte hade några planer på att ta fram en.

Det är en siffra som förvånar mig, säger Marie Winslow Andersson, hållbarhetschef på Mindflower, då IPCC rapporten som kom i somras så tydligt deklarerar att nu är det bråttom för länder och näringsliv att ställa om i linje med 1,5 graders målet.

Det som nu förespås hända är att de stora företagen som redan kommit långt i sitt hållbarhetsarbete skruvar upp och kommer att ställa hårda krav på vilka leverantörer de kommer att samverka med för att på så vis kunna minska den egna påverkan i hela värdekedjan.

Så att arbeta med hållbarhetsfrågor och ha en tydlig hållbarhetsstrategi ger ditt företag konkurrensfördelar samtidigt som du även blir mer attraktiv som arbetsgivare när du kan visa att du som företag tänker helhet och tar ansvar

Hos oss på Mindflower kan vi hållbarhet och kan te x erbjuda en genomgång om vad du har och va du behöver komplettera med för att komma igång på riktigt! Kontakta oss idag!

 

20 oktber har du chansen att delta på ett hållbarhetsseminarium där Marie Winslow Andersson, Hållbarhetschef på Mindflower, kommer att berätta om agenda 2030, ur ett socialt perspektiv. Anmäl dig här.